|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
NibyBajka #1 - zasady i dyskusja
| Autor |
Wiadomość |
|
Skryba
|
 Re: NibyBajka #1 - zasady i dyskusja
Huh... zostaje : cactusse i, erm, ja [mam już skończoną betę, 10 stron, jakieś ~23 346 znaków (ze spacjami!) - jest grywalna, obecnie wyłapuję babole językowe plus w miarę sensownie staram się uporządkować cały tekst, obrazki, etc. w podręczniku]?
Pozdrawiam, Skryba.
| 18 sty 2010, 12:56 |
|
 |
|
cactusse
|
Heh, dla mnie wyprodukowanie czegokolwiek będzie dosyć ciężkie (już nawet założyłem wymiganie się), ale głupio mi trochę zostawiać organizatora konkursu prawie samego, zobaczę więc co da się zrobić  . Btw. przy takiej ilości uczestników, Skrybnika #2 pewnie nie ujrzymy ... 
_________________ The way of the Ninja is the way of life Where lightning strikes once, a Ninja strikes twice
|
| 18 sty 2010, 23:39 |
|
 |
|
Prabar_Hellimin
Dołączył(a): 16 gru 2008, 01:00 Posty: 97 Lokalizacja: Sumin; powiat Brodnicki
|
Ja myślałem o czymś, bo akurat mam ferie, ale nie wiem. Jak już to coś przygodowego pewnie...
_________________ Przypadek jest wtedy, gdy możliwości nie pozwalają na przewidzenie czegoś. Jest więc tylko iluzją. Więcej wyobraźni trzeba, aby poznać prawdę, niż do wymyślania rzeczy nierealnych.
|
| 19 sty 2010, 00:45 |
|
 |
|
Skryba
|
Towarzysze Autorkowcy - do piór  ! Grafiki naprawdę ciekawe, czas - jeszcze jest... Co do Skrybnika #2, planowałem wykreować "Edycję specjalną" poświęconą Niby-bajce  . Jeśli pojawią się co najmniej trzy prace (nie wliczając mojej ofc.), ów swoisty appendix, ma szansę się ukazać ! - w końcu, trzeba zapisać historie tych, którzy podjęli trud kreacji gry fabularnej dla dzieci  (inna rzecz jakie ja mam kompetencje by je oceniać). Także, go, go, go  . U mnie trwają prace kończące betę w ver. 2.0 (od ver. 1.0 nastąpiła znaczna "fabularyzacja" gry). Pozdrawiam, Skryba.
| 19 sty 2010, 14:52 |
|
 |
|
lucek
Dołączył(a): 18 gru 2006, 01:00 Posty: 195 Lokalizacja: Z macicy kocicy
|
Dostałem tygodniowe L4, więc.. ale z drugiej strony 95% pracy mogę robić zdalnie, a deadline projektu w firmie mamy 30 stycznia... ;-) Się obaczy, żal mi będzie tych koncepcji, które już mam, więc może coś pocisnę.
l.
_________________ --
I wouldn't be so lethargic if I weren't so apathetic.
|
| 21 sty 2010, 22:02 |
|
 |
|
Magnes
Site Admin
Dołączył(a): 10 sie 2005, 00:00 Posty: 2910 Lokalizacja: wiocha na Śl.
|
Chcesz pracować na L4? Zgodnie z zasadami w takiej sytuacji tracisz prawo do L4, a pracodawca musi ci za nie zapłacić normalną stawkę. Zdalnie czy nie zdalnie, chorobowe to chorobowe, a nie czas na pracę zdalną. Pracując na L4 okradasz siebie (dostajesz mniej) oraz podatników (dostajesz pieniądze ze składek, gdy tymczasem wykonujesz pracę dla pracodawcy). Także polecam na ten czas odłączyć internet i wziąć się za Nibybajkę albo wykorzystać L4 na odpoczynek i powrót do zdrowia (do tego służy). Sorry za OT.
_________________ Tomasz 'Magnes' Kucza
http://www.jamendo.com/pl/artist/magorya - muzyka by me, słuchać, recenzować, polecać, http://wieza.org/slowniki - słowniki synonimów, języka polskiego w jednym miejscu
|
| 21 sty 2010, 23:28 |
|
 |
|
cactusse
|
Ha, zmontowałem zadowalającą mechanikę do nibybajkowego stwora (~2500 znaków), jest więc bardzo prawdopodobne, że wyrobię się w terminie ... 
_________________ The way of the Ninja is the way of life Where lightning strikes once, a Ninja strikes twice
|
| 22 sty 2010, 14:17 |
|
 |
|
Skryba
|
Ja staram się jeszcze zmontować jakiś zadowalający OPIS mechaniki  - tak by była w miarę zrozumiała i nie straszyła na dzień dobry cyferkami. Młodsza kuzynka załapała jednak o co w tym wszystkich biega (...ale to szczwana bestia  ) - więc jest "pewna" nadzieja, że problemu ze zrozumieniem zasad gry przez dzieci nie będzie. Ciekawe tylko jak z grywalnością, heh. Pozdrawiam, Skryba.
| 22 sty 2010, 19:34 |
|
 |
|
Foigan
|
Ech... Mam chęci, trochę zapału, z 10000 rozrzuconych znaków i chyba chwytliwy pomysł, ale czasu na skompilowanie tego w jedną bajkę, tyle co NULL. Nie ma to jak być na 4 roku, a mieć zaległości z drugiego Niemniej postaram się coś złożyć, może choć sam koncept przedstawię, a ktoś go później lepiej wykorzysta.
|
| 23 sty 2010, 01:58 |
|
 |
|
Mar_cus
|
Przypominam, że została jeszcze jedna doba 
_________________ Pozdrawiam Marek Szumny alias Mar_cus wirtualne wydawnictwo mark6
|
| 28 sty 2010, 00:23 |
|
|